Transformarea digitală vă ajută să supraviețuiți recesiunii

15.12.22 02:40:17 By Rafiullah

Cum să te pregătești pentru o recesiune?

Recomandările pentru companii vorbesc în primul rând despre reducerea cheltuielilor, în special a celor non-economice. Cum faceți acest lucru în timp ce creșteți eficiența operațiunilor dvs.? În ajutor vine transformarea digitală. Cum se poate manifesta? Prin adoptarea de soluții Cloud, automatizare și utilizarea soluțiilor SaaS ușor adaptabile.

Potrivit prognozelor, 2023 va fi mai dificil decât 2022.

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), principala agenție financiară a ONU, prezice că economia europeană va fi puternic lovită de criza energetică provocată de măsurile luate ca răspuns la războiul din Ucraina.

Cum poate ajuta transformarea digitală?

Automatizarea sarcinilor manuale și consumatoare de timp cu instrumente digitale facilitează concentrarea pe construirea de relații și dezvoltarea conexiunilor cu clienții potențiali și existenți. „Se mărește eficiența, eficacitatea și productivitatea echipelor. Odată cu automatizarea, productivitatea și eficiența sunt îmbunătățite, reprezentanții de vânzări sunt capabili să încheie mai multe tranzacții decât de obicei. Accelerează procesul de vânzări sporind în același timp acuratețea acestuia, eliminând riscul erorii umane. Consecvența datelor facilitează luarea deciziilor strategice și automatizează procesul de raportare.” spune Krisztian Farkas de la Pro Futuro Consulting, o companie dedicată implementării soluțiilor Zoho ca instrument de transformare digitală.

Procesul de vânzare este compus din multe activități repetitive care ocupă o parte semnificativă din timpul unui reprezentant de vânzări. Companiile care aleg să automatizeze procesul de vânzări primesc cu 16% mai multe solicitări de vânzări decât cele care nu o fac.

Unde cheltuim prea mult? 

Unde avem cele mai mici randamente în raport cu timpul investit? Care angajat este eficient și care este mai puțin eficient și de ce? Timpul unei persoane bine plătite, cum ar fi un manager de marketing sau vânzări, este costisitor, dar o astfel de persoană joacă un rol cheie în stimularea vânzărilor. El sau ea aliniază strategiile companiei cu produse și piețe specifice. Din fericire, 10% până la 15% din timpul oamenilor din poziții cheie poate fi automatizat prin adoptarea tehnologiilor Cloud existente în prezent, care se integrează și se adaptează cu ușurință la procesele de afaceri ale unei companii. Cum să te pregătești pentru asta? Gândirea la activități care pot fi automatizate este cea mai eficientă modalitate de a vă pregăti pentru saltul către digitalizare.

Economisește bani - automatizează!

Cum să folosiți cât mai eficient timpul eliberat de automatizarea muncii? Se estimează că investițiile în transformarea digitală pot aduce beneficii în valoare de trei până la zece ori mai mari decât costurile, toate prin creșterea productivității muncii. Valoarea adăugată o reprezintă câștigurile din activitățile pe care angajații le desfășoară în timp, care anterior era folosit pentru munca acum automatizată. În cazul unui manager de marketing sau vânzări, acest lucru ar putea însemna mai mult timp pentru a lucra creativ la idei de produse noi, a supraveghea rapoartele directe, a colabora cu manageri din alte zone funcționale sau a dezvolta noi strategii.

SaaS - Software ca serviciu.

Se pare că până la 45% din timpul unui angajat poate fi automatizat adaptând cu îndemânare tehnologia Cloud disponibilă în prezent sau demonstrată. Software-ul ca serviciu conceput pentru afaceri facilitează foarte mult munca angajaților cu înaltă calificare, cum ar fi managerul de marketing descris mai sus, precum și munca de rutină a angajaților mai puțin calificați.

În plus, software-ul cloud închiriat pe bază de abonament SaaS elimină nevoia clienților de a deține sau de a opera centre de date și servere fizice. Se estimează că creșterea tranziției companiilor către soluții Cloud până în 2030 va crește productivitatea în acest an cu până la 3,5% mai mult decât într-un scenariu fără soluții Cloud.

Tu unde te afli în ceea ce privește transformarea digitală? Cum intenționezii să te pregătești pentru recesiune, să obții economii de costuri și o productivitate mai mare?