Ulaa - un nou browser axat pe confidențialitate de la Zoho

21.05.23 20:18:34 By Milad

Ulaa, primul browser din lume axat pe confidențialitate, tocmai a fost lansat. Acesta are încorporate funcții de blocare a urmăririi și de supraveghere a internetului.

Ulaa: un nou standard de confidențialitate pe piața motoarelor de căutare.

Potrivit raportului Norton, 85% dintre adulții din întreaga lume doresc să facă mai mult pentru a-și proteja confidențialitatea online, iar două treimi dintre consumatorii globali consideră că firmele de tehnologie au un control prea mare asupra datelor lor. Ulaa este următorul pas în angajamentul de lungă durată al Zoho Corporation față de confidențialitate și este conceput pentru a ajuta la protejarea datelor personale și a activității online a utilizatorilor de ochii curioși ai companiilor de supraveghere.

Ulaa, un cuvânt derivat din limba tamil (unul dintre sistemele de scriere din India), înseamnă călătorie sau croazieră și a fost ales pentru a exprima protecția împotriva urmăririi și supravegherii.

 

Blocanții de urmărire a anunțurilor și a datelor împiedică site-urile web terțe și urmăritorii să urmărească datele utilizatorilor și blochează anunțurile, notificările și pop-up-urile nedorite. Acest lucru ajută la protejarea utilizatorilor împotriva publicității direcționate, a furtului de identitate și a altor forme de urmărire și supraveghere online. Browserele existente utilizează urmăritori de timp sau monitoare de inactivitate și transmit datele utilizatorului către furnizorul de software, ceea ce face dificilă menținerea confidențialității pentru utilizatori. Ulaa nu urmărește și nu partajează datele utilizatorilor cu terțe părți. Prefetching-ul DNS este interzis, astfel încât datele nu pot fi stocate în memoria cache, la fel ca și senzorii de mișcare care urmăresc mișcările mouse-ului și clic-urile.

Utilizatorii Ulaa pot comuta între cinci moduri unice, în funcție de opțiunile de navigare dorite, fiecare mod fiind complet izolat de celelalte, oferind versiuni protejate de navigare unice pentru un anumit mod. Acesta permite utilizatorilor de browsere să seteze și să rețină ce site-uri web aparțin fiecărui mod. Data viitoare când un utilizator vizitează un site, Ulaa îl va invita automat să deschidă site-ul în modul selectat. Cele cinci moduri ale Ulaa sunt:

Modul personal - utilizatorii pot face toate operațiunile bancare online, streaming de muzică sau video sau cumpărături. Aceștia își pot vizualiza istoricul de navigare, înregistrările de căutare, site-urile favorite și datele cookie fără a se conecta la Ulaa. Acest mod permite autentificarea securizată în conturile utilizatorilor, previne reclamele și menține confidențialitatea online.

Modul de lucru - este conceput pentru muncă și descarcă automat aplicațiile, site-urile web și extensiile de browser care sunt utilizate cel mai frecvent la locul de muncă. Cu blocajul de reclame activat, utilizatorii sunt protejați de reclame intruzive, de posibile atacuri de phishing și multe altele, astfel încât să rămână concentrați și productivi la locul de muncă.

Modul dezvoltator - Conceput pentru dezvoltatorii și testerii web profesioniști, modul dezvoltator al Ulaa include o suită de instrumente de dezvoltare și extensii sugerate în browser. Acest mod le permite utilizatorilor să se asigure că site-urile lor sunt compatibile cu diferite browsere și dispozitive și oferă posibilitatea de a testa noi caracteristici și de a crea aplicații cross-platform. Dezvoltatorii pot verifica elementele HTML, stilurile CSS și JavaScript încărcate în prezent în modul dezvoltator, urmărind în același timp resursele pe care pagina le-a solicitat, monitorizând timpii de încărcare și multe altele.

Modul pentru copii - Modul special pentru familii oferă copiilor un loc sigur pentru a naviga, a învăța, a se juca și a explora conținutul online. Acesta dispune de filtrare nativă a conținutului care protejează copiii de accesarea conținutului nepotrivit, precum și de controale parentale care asigură blocarea site-urilor web desemnate de un părinte atunci când se utilizează Modul pentru copii. Modul pentru copii oferă divertisment fără reclame și jocuri educative, aplicații care promovează creativitatea și este ușor de navigat, indiferent de vârstă.

Modul Open Season - Modul nu conține restricții de confidențialitate. Cu blocantele de reclame și urmărirea dezactivate, acest mod permite accesul la toate site-urile web, inclusiv la site-urile cu "zero restricții" - setarea similară a UIaa pentru ca browser-ul să se comporte ca altele. Tema roșie ascuțită a acestui mod servește drept memento pentru funcțiile de protecție a datelor dezactivate și îi permite utilizatorului să știe că este urmărit online.
Ulaa vine, de asemenea, cu opțiuni de gestionare a filelor pentru a afișa toate filele deschise într-un singur loc, care pot fi grupate și organizate. Utilizatorii pot trece cu ușurință de la o filă la alta, pot închide filele de care nu mai au nevoie sau pot muta filele în alt mod sau într-o fereastră nouă.

Noul browser Zoho este gratuit pentru toți, iar versiunea pentru desktop este complet accesibilă. Versiunile pentru iOS și Android sunt în prezent în versiune beta și pot fi descărcate.

Mai multe informații pot fi găsite la: https://ulaa.com